Kokoskokta kycklingbollar med blomkålsris

Serverar: 4 portioner

Kycklingfärs är magert och proteinrikt. Tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis. Lägg ner en näve nudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 litet ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde, 400 ml
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Blomkålsris
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint. Blanda färs, vitlök, salladslök, ingefära, chiliflakes, ägg och 1½ tsk salt till en jämn smet. Forma smeten till ca 20 bollar med oljade händer.
    2. Koka upp vatten, kokosgrädde, och buljongtärning i en rymlig kastrull. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbollarna och låt sjuda i ca 8 minuter.
    3. Servera gärna med blomkålsris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben