Kycklingbollar med rotfrukter och yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Om du bjuder på den här rätten kan du skryta med att vara klimatsmart. Fågel är en mycket klimatsmart proteinkälla. Rotfrukter och grova grönsaker är också ett mycket bra klimatval jämfört med grönsaker som gurka och isbergssallad.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 150 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • ½ zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 3 krm sambal oelek
  • 1 gul lök
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk mango chutney
  • ½ citron
  • 1 msk smör
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225°. Skala och skär morötter, palsternackor, rotselleri och potatis i stavar och lägg på en djup ugnsplåt. Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar och lägg på plåten.
    2. Blanda olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, honung, ½ tsk sambal oelek, ½ tsk salt och ½ krm svartpeppar i en skål och häll över grönsakerna. Blanda runt och stek i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Finhacka lök och blanda med 1 pressad vitlöksklyfta, kycklingfärs, 2 tsk mango chutney, ½ tsk sambal oelek och rivet skal och saft från citronen.
    4. Smält smör i en stekpanna och klicka ner ca 12 kycklingbollar i pannan. Smeten är kladdig, men det behöver inte bli perfekta bollar. Stek bollarna på medelvärme i ca 7 minuter.
    5. Under tiden, blanda ihop matlagningsyoghurt, ½ msk mango chutney, 2 krm sambal oelek, 2 krm salt och curry i en skål. Servera kycklingbollarna med de heta rotfrukterna och yoghurtsåsen

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben