Kycklingbollar med couscous och paprikatzatziki

Serverar: 4 portioner

En smakrik kycklingrätt i ny tappning!

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 500 g kycklinglårfilé
  • ½ gul lök
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Paprikatzatziki
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matyoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Mixa kycklingen snabbt till en färs i en matberedare. Lägg över i en bunke och blanda ner riven lök, citronskal, citronsaft, salvia, pressad vitlök, honung, salt och peppar.
    3. Rulla små bollar och platta till dem lätt. Värm en stekpanna med olivolja och stek bollarna i omgångar.
    4. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Riv paprikan på grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop paprika med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt.
    5. Servera kycklingbollarna med couscous och paprikatzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben