Kokosmuffins med topping

Serverar: 12 portioner

Detta är ljuvliga och saftiga muffins som påminner om kokostoppar. Den krämiga toppingen gör dem till kalasets höjdare.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 200 g kokosflingor
  • 1 dl ljus eller vit sirap
  • 125 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • Topping
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 4 msk rumstempererat smör
  • 4 dl florsocker
  • Garnering
  • 150 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljextrakt eller vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och sirap och blanda.
    2. Vispa smöret mjukt i en separat bunke. Rör ner sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills det blivit luftigt. Rör ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten.
    3. Placera muffinsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela smeten med hjälp av två skedar till 3/4 i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna.
    4. Gör toppingen: Vispa färskost och smör luftigt med en elvisp. Blanda sedan ner florsockret. Vispa toppingen slät.
    5. Häll kokosflingorna till garneringen i en djup tallrik. Bred toppingen över muffinsen och doppa dem sedan i kokosflingorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben