Kokospaj från Portland

Serverar: 8 portioner

Citronkräm tillsammans med rostade kokosflingor gör denna paj enastående. Med kokos i både deg och garnering får alla kokosvänner nu en ny favorit att frossa i.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 4 msk maizena
  • Saft av 2 citroner
  • 3 äggulor
  • 2 msk smör eller margarin
  • Garnering
  • 2-3 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, kokos och matfettet delat i mindre bitar i matberedare eller i en bunke. Hacka samman till en grynig massa.
    2. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Gör fyllningen. Blanda vatten, socker, maizena och citronsaft i en kastrull. Sjud krämen under omrörning cirka 3 minuter.
    4. Ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna. Hetta försiktigt upp krämen igen. Blanda ner matfettet i krämen. Låt den kallna.
    5. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
    6. Täck pajkanten med aluminiumfolie. Nagga pajbottnen med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det svalna. Fyll pajskalet med citronkrämen.
    7. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna ett par minuter. Rör om hela tiden. Garnera pajen med de rostade kokosflingorna.

    Liknande recept

    2 h
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben