Kokosrutor

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme

Smakar gudomligt. Har en strykande omgång

Ingredienser

  • 150 g matfett
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Glasyr
  • 3½ dl florsocker
  • 60 g matfett
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk creme fraiche
  • kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
    2. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med mjölkblandningen.
    3. Fördela smeten i en långpanna med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca: 15 minuter.
    4. Rör ihop florsockret och matfett. Tillsätt vaniljsocker och creme fraiche. Bred krämen över den kalla kakan. strö över kokosflingorna och skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben