Ljuvlig och solgul kokostårta med syrlig lemon curd, söta hallon och en läcker kokosfrosting.
Äggfri och mjölkfri, om man väljer mjölkfritt smör och vegetabilisk mjölk.
Ingredienser
Tårtbotten
4 dl socker
250 g smör, t.ex. mjölkfritt
5 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 dl mjölk, t.ex. soja-, havre- eller mandelmjölk
1½ dl vatten
Lemon curd
3 citroner, rivet skal från alla och saften från 2
2 dl socker
50 g smör, t.ex. mjölkfritt
3 msk majsstärkelse
1 dl mjölk, t.ex. soja-, havre- eller mandelmjölk
Kokosfrosting
150 g kokosolja
150 g smör, rumsvarmt, t.ex. mjölkfritt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk, t.ex. soja-, havre- eller mandelmjölk
Dekoration
1½ dl färska hallon
2 dl kokosflingor
Några droppar gul karamellfärg