Kokostoppar med saffran och apelsin

Serverar: 20 portioner

Smaksätt dina kokostoppar med saffran och apelsin nu när det vankas jul. Vill du ha lite mer "bett" i topparna, byt ut apelsinskalet mot lime- eller citronskal.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • ½ g saffran
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 200 g kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret. Stöt saffranet med tex en mortelstöt påpåsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i smöret och låt svalna.
    3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smörblandningen. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
    4. Klicka ut smeten till toppar på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben