Kokt torsk med skånsk senapssås

Serverar: 4 portioner

Skånsk klassiker!

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk salt
  • 1 liter vatten
  • Senapssåsen
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-3 msk skånsk senap
  • Instruktioner

    1. Koka fisken med vatten, vin och salt. Sjud fisken på svag värme 7-10 minuter.
    2. Sås: Smält smör eller margarin i en gryta. Rör i vetemjölet till en slät smet. Häll på mjölk och ev lite vin och låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i fiskbuljongtärningen. Smaksätt med skånsk senap.
    3. Skär upp fisken i ca 3 cm tjocka bitar Servera med kokt potatis, skånsk senapssås, gröna ärter och extra senap för dem som så önskar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 6 oktober 2008

    Hej! Vad är det för senap till såsen? Är det vanlig korvsenap? Kramiz Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben