Kolabrässerade äpplen med krisp

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Denna dessert innehållar allt man inte skall äta men är ljuvligt god. Den låter lite jobbig att göra men är egentligen lätt och den blir både god och extra festlig.

Ingredienser

  • Till kolasåsen
  • 3 dl socker
  • 50 g smör
  • 2,5 dl grädde
  • Till smörkrisp
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st äpplen
  • Instruktioner

    1. Kolasåsen: Smält sockret i en kastrull, rör ned smöret och häll på grädden - låt koka ihop till lagom konsistens, tag av kastrullen från spisen
    2. Smörkrisp: Smält smöret i en kastrull och ta av den från spisen. tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet/deg. Platta ut degen på ett bakpapper på en plåt till ca 1 cm tjocklek. Grädda i 150 grader tills den börjar bli gyllenbrun. Ta ut och låt kallna
    3. Skär ca 1 cm-tjocka klyftor av äpplena, kärna ur.
    4. Fräs hastigt äppleklyftorna i lite smör Häll på kolan och låt "bubbla" ca 5-10 sekunder Lägg upp 5-6 klyftor på en serveringstallrik (i en pyramid). Ringla lite kolasås runt. Krossa och strö smörkrispet ovanpå.
    5. Njuuut och samla in dina gästers poäng!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben