Kolaglaserad kaffekaka

Serverar: 6-8 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Kolaglasyr
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • ½ msk kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt.Smält smöret. Rör ut kaffepulvret i vattnet.
    3. Blanda smöret och kaffet med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det försiktigt i smeten.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 30 minuter.
    5. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning tills glasyren tjocknat.
    6. Lägg kakan på ett fat och bred glasyr över hela kakan.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben