Kolaglaserad kaffekaka
Serverar:
6-8 portioner
Mums!
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 msk kaffepulver
1 msk varmt vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Kolaglasyr
100 g smör
1 dl socker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
½ msk kaffepulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.Smält smöret. Rör ut kaffepulvret i vattnet.
Blanda smöret och kaffet med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det försiktigt i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning tills glasyren tjocknat.
Lägg kakan på ett fat och bred glasyr över hela kakan.
Liknande recept
Kaffekaka med kolaglasyr
4.7
1 h 45 min
6-8
3
Kaffekaka med choklad- och nötfyllning
3
10
3
Kolaglaserad chokladkaka
3.7
8
Gammaldags kaffekaka
5
8
Judisk kaffekaka
30 min
10-12
Kolaglaserad nötkaka
45 min
10-12
Mjuk kryddripplad kaka
3
1
Äppelkaka med mandel
15
Washingtonrutor
2
24
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!