Kolarutor

Den här rutorna har smak av både choklad och kaffe. Botten täcks med med kolaliknade glasyr, när den kommer ur ugnen

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ msk snabbkaffe ( smulat )
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk grädde
  • 3 msk sirap
  • 1 ½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt det avsmalnade smöret och sikta ner mjölet som blandats med kakao, kaffepulver och bakpulver.
    2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 25x35 cm och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
    3. Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka ihop till en tjockflytande massa.
    4. Häll glasyren över den varma kakan, som när den svalnat ganeras med valnötsbitar och skär i rutor. Blir ca 35-40 st

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    25
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben