Den här rutorna har smak av både choklad och kaffe. Botten täcks med med kolaliknade glasyr, när den kommer ur ugnen
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ msk snabbkaffe ( smulat )
1 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
3 msk grädde
3 msk sirap
1 ½ msk kakao
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt det avsmalnade smöret och sikta ner mjölet som blandats med kakao, kaffepulver och bakpulver.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 25x35 cm och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
- Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka ihop till en tjockflytande massa.
- Häll glasyren över den varma kakan, som när den svalnat ganeras med valnötsbitar och skär i rutor. Blir ca 35-40 st
Liknande recept
Kommentarer (0)