Koppärriga mamma chens tofu

Serverar: 4 portioner

Rätten är döpt efter frun till en restaurangägare under qingdynastin. Lättlagad och god.

Ingredienser

  • 500 g hård tofu
  • 4 små purjolökar
  • 1 dl matolja
  • 150 g köttfärs
  • 2½ msk chili bean paste
  • 1 msk jästa svarta bönor
  • 2½ dl buljong
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk ljus soja
  • 3 msk potatismjöl utblandat i 4 msk vatten
  • ½ tsk sichuanpeppar, mortlad
  • Instruktioner

    1. Tofun, chili bean pastan och de jästa svarta bönorna går att hitta i asiatiska affärer.
    2. Skär tofun i 2 cm tärningar och lägg i hett saltat vatten. Skär purjon i smala diagonala skivor.
    3. Fräs färsen i en het wok tills den är brun men inte torr. Sänk värmen och tillsätt bönpastan, Fräs i 30 sekunder, tillsätt bönorna och fräs i ytterligare 20 sekunder. Häll i buljongen, blanda, tillsätt tofun och balnda försiktigt. Tillsätt soja, socker och ev salt. Var försiktig med saltet för tofun kan vara salt.
    4. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt purjon och låt den precis bli klar. Red av försiktigt med potatismjöl. Häll över i serveringsskål och och pudra över sichuanpeppar. Om du vill kan du servera ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben