Koreansk biffsaute

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

En given favorit hemma på middagsbordet hemma hos oss. Tänk på att köttet skall marineras i 2-4 timmar.

Ingredienser

  • 500-600 g innanlår eller biff
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • Marinad
  • 1 salladslök eller liten purjolök
  • 2 msk socker
  • ½ dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 vitlösklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • svartpeppar
  • Garnering
  • bladpersilja
  • Instruktioner

    Skär köttet i 5 cm långa strimlor. Gör marinaden. Skiva löken tunt coh blanda den med socker, soja, olja och sesamfrö i en skål. Pressa i vitlöken och krydda med peppar. Lägg ner köttet i marinaden. Vänd köttet några gånger. Lägg en bit folie över och marinera 2-4 timmar. Ansa paprikorna och skär i tunna ringar. Hetta upp oljan i woken och tag upp köttet ur marinaden och stek det hastigt i omgångar. Tillsätt paprikan och låt den hastigt steka med. Garnera med bladpersilja och servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben