Koreanska revbensspjäll

Serverar: 10 portioner

Dom godaste revbensspjällen jag ätit. Vi har haft dessa på många bjudningar och vi har fört receptet vidare till samtliga gäster.

Ingredienser

  • 3 kg tunna revbensspjäll
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl ättiksprit, 12%
  • 1 1/4 dl honung
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk chilipasta eller 4 tsk chilipulver
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av!
    2. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Tillslut och låt ligga i kylskåp över natten. Vänd gärna ett par gånger.
    3. Sätt ugnen på 150°C. Stek revbensspjällen på ena sidan i 45 minuter, vänd på dem och stek spjällen 45 minuter till. Spara marinaden.
    4. Koka upp marinaden. Red av den med lite maizena så att konsistensen blir simmig. Häll såsen över spjällen strax före servering. Servera gärna med spenatblad kryddade med ättika, sesamolja, lime och chili och gurk-kimchi.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lindanemon 1 maj 2008

    Låter ju jättegott, men vad är gurk-kimchi?

    13342 29 november 2010

    Undrar jag också vad är gurk-kimchi!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben