Gröna tipset:
Uteslut korven och tillsätt ytterligare 1 burk bönor om du vill ha en vegorätt.
För en magrare gryta kan korven bytas ut mot magrare sådan, tex chilikorv med 3% fett.
Ingredienser
4 kabanosskorvar, chorizo- eller frukostkorv, 400 g
2 gula lökar
4 morötter
1 förpackning, 500 g krossade tomater, gärna smaksatta med chili eller basilika
2 burkar, à 400 g vita bönor i tomatsås
Instruktioner
Skär korven i slantar. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar.
Koka korv, lök och morötter i de krossade tomaterna under lock 10-15 min.
Häll på de vita bönorna med sås och låt alltsammans bli varmt.
Servera korv- och böngrytan med bröd och strimlad sallad.
Ja du vännen vad ska man säga om dig, men jag hopppas att du inte bjuderr på denna när jag kommer på besök...