Korv- och böngryta

Serverar: 4 portioner

Gröna tipset: Uteslut korven och tillsätt ytterligare 1 burk bönor om du vill ha en vegorätt. För en magrare gryta kan korven bytas ut mot magrare sådan, tex chilikorv med 3% fett.

Ingredienser

  • 4 kabanosskorvar, chorizo- eller frukostkorv, 400 g
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 förpackning, 500 g krossade tomater, gärna smaksatta med chili eller basilika
  • 2 burkar, à 400 g vita bönor i tomatsås
  • Instruktioner

    1. Skär korven i slantar. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar.
    2. Koka korv, lök och morötter i de krossade tomaterna under lock 10-15 min.
    3. Häll på de vita bönorna med sås och låt alltsammans bli varmt.
    4. Servera korv- och böngrytan med bröd och strimlad sallad.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    LindaPortos 24 november 2008

    Ja du vännen vad ska man säga om dig, men jag hopppas att du inte bjuderr på denna när jag kommer på besök...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben