Korv- och potatislåda

Serverar: 4 portioner

Från programmet middag hos stjärnorna.

Ingredienser

  • 12 stora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 800 g falukorv
  • 5 dl grädde
  • 1 knippe persilja
  • 100 g smör
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • Paprikapulver
  • 2-3 tomater
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Smöra en stor ugnsfast form med hög kant. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär upp falukorven i ½ cm tjocka skivor.
    2. Börja med potatis i botten och lägg sedan ett lager lök, salta och peppra, lägg sedan ett lager med korv. Fortsätt varva potatis, lök och korv. Peppra överst med lite kajennpeppar och paprikapulver. Häll över grädden.
    3. Grädda med folie på i ca 50 minuter på 200 grader. Ta ut formen, toppa med tomater i skivor och riven Västerbottensost, grädda ytterligare i ca 20 minuter på 150 grader. Ta ut och känn efter om potatisen är tillräckligt mjuk. Toppa med klippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tomisi 5 december 2011

    Supergod vardagsmat, men rek. längre tid i ugnen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben