Korvlåda med purjolök och äpple

Serverar: 5 portioner

Huvudrätt.

Ingredienser

  • 700 g falukorv fett 18%
  • 1,5 dl ost riven
  • 4 st äpplen
  • 2 st purjolök
  • 2 msk margarin
  • 2 msk senap svensk
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva purjolöken. Skala äpplen och skär dem i klyftor. Fräs löken lätt i matfettet. Tillsätt äpplena mot slutet. Bred ut alltsammans på ett ugnssäkert fat. Dra av skinnet på korven och skär den i skivor. Bred lite senap på snittytorna och lägg korven på lök- och äppelbädden. Strö över osten.
    2. Sätt in fatet i 225 C varm ugn ca 15 min eller tills osten fått färg och alltsammans är genomhettat. Servera kokt potatis eller potatismos till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben