Korvrätt allt-i-ett i ugnen

Serverar: 2 portioner

Allt-i-ett rätter är alltid uppskattad mat! Sätt in maten i ugnen och gör något annat medan den blir klar, koppla av till exempel. 420 kcal/portion.

Ingredienser

  • 250 g jordärtskockor, skalade och skivade
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 tsk smält smör eller olja
  • 200 g korv med hög kötthalt, max 15%
  • 1 dl lätt créme fraiche med tomat-/basilikasmak
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl riven lagrad ost, 17%
  • Garnering
  • Basilika
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230 grader.
    2. Koka jordärtskockor och broccoli halvmjuka i saltat vatten. Smörj en ugnsform med smör eller olja och lägg ner jordärtskockor och broccoli.
    3. Dela korven på längden och lägg ner i formen. Blanda créme fraiche med dijonsenap och häll över. Strö över riven ost och baka mitt i ugnen ca 15 minuter tills rätten fått fin färg.
    4. Strö över basilika och servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben