Kotlettpanna med äpplen och cidersås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Kotlettpanna med äpplen och cidersås

Ingredienser

  • 2 kronkotletter
  • 1 tsk matfett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl äppelcider
  • 1 dl minifraiche
  • 1 msk maizena mjöl
  • 2 tsk kalvfond koncentrerad
  • 1 tsk soja
  • 1 stort äpple i tärningar
  • ½ röd paprika i bitar
  • 1 msk persilja hackad
  • Instruktioner

    Torka av köttet med hushållspapper.Snitta ev fettkanter så ligger köttet plant i stekpannan när du steker.Hetta upp matfett i en stekpanna. När matfettet har slutat att bubbla är det dags att lägga ner kotletterna . Stek dem ca 3minuter på varje sida salta o peppra köttet under tiden .Reglera värmen så att det inte blir för varmt. Ta upp kotletterna och lägg dom på en tallrik.Häll i cider i stekpannan och rör om.Blanda ner fraiche, maizena,kalvfond,soja och äppeltärningar i såsen och strö över paprika och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben