Krabbgratäng med avocado

Serverar: 4 portioner

Passar lika bra till lunch som förrätt. Kräver inte färsk krabba utan krabba på burk går alldeles ypperligt.

Ingredienser

  • 240 g krabba på burk
  • 2 salladslökar
  • 1 dl majs
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk finhackad chili
  • Salt
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör
  • 2 avokado
  • 4 skivor rostat bröd
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Låt krabban rinna av väl. Skiva löken fint. Blanda krabba, lök, majs och creme fraiche. Smaka av med chili och salt. Fördela i små ugnsformar och strö över riven ost.
    3. Grädda 10-15 minuter tills de fått fin färg. Halvera avokadosarna, ta bort kärnan och skär i fina skivor som blandas med salladen och den majs som eventuellt blev kvar i burken. Servera krabbgratängen med salladen och ät brödet till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben