Krabbgratäng med ris och majs

Serverar: 4 portioner

Hela middagen i en form. Praktiskt, bekvämt och gott både till vardags och fest.

Ingredienser

  • 4-5 dl kokt ris
  • 350-400 g majskorn från burk
  • Ca 175 g krabba från burk
  • 2 hg räkor med skal
  • 4 msk vetemjöl
  • 2½ msk smör
  • 3 dl gräddmjölk
  • Spadet från krabban
  • 1 msk sherry
  • Salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1-2 msk klippt dill
  • 1 dl riven ost
  • Ca 4 tsk smör att klicka ut över riset
  • Garnering
  • 2 hg räkor med skal
  • Några dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg riset i en ring ytterst i en gratängform. Lägg majskornen innanför i en ring. Till stuvningen fräser du smör och mjöl i en kastrull. Späd med gräddmjölken och krabbspadet. Smaksätt med sherry, salt och rosépeppar samt den klippta dillen. Rensa räkorna och blanda ner krabbkött och räkor.
    2. Häll stuvningen i mitten av formen. Strö riven ost över och klicka smör över riset. Gratinera i ugnen i ca 15-25 minuter. Rensa räkorna och garnera i en ring samt några på mitten. Sätt dit några dillkvistar.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben