Krabbrillette med saffran

Serverar: 6 portioner

Orginalet är kött kokt i sitt fett. Här en lättare variant med krabbkött som får en pikant smak av saffran, dragon och ingefära.

Ingredienser

  • ½ påse saffran (0,25 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krabba (200 g krabbkött)
  • 2 msk finhackade blandade örter, dragon och gräslök
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk majonnäs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 18 små smördegskrustader eller 24 minikrustader
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Stöt saffranet och blanda med crème fraiche och vin i en kastrull. Låt koka ihop till hälften. Låt svalna.
    2. Dela krabba och klor och peta ur köttet. Blanda krabbköttet med saffranskoket, örter, ingefära och majonnäs. smaka av med sallt och peppar. Ställ kallt.
    3. Hit kan förberedas.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Värm krustaderna i ugnen ca 10 min före servering. doppa krustadkanterna i smält smör och sedan i vallmofrö. Fyll med krabbrilletten.
    6. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben