Kräftfylld bergtunga

Serverar: 4 portioner

Bertungsfiléerna fylls med kräftstjärtar och färskost samt dill. Gratineras i ugn och serveras med en dillsås.

Ingredienser

  • 4 dubbla bergtungsfiléer
  • 1 dl vitt vin
  • ½ purjolök
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk smör
  • Fyllning
  • 75 g kräftstjärtar
  • 100 g färskost
  • 1 msk dill
  • Salt
  • Peppar
  • Dillsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • ½ msk maizena för redning
  • 2 msk hackad dill
  • Tillbehör
  • Kräftstjärtar
  • Dill
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Hacka kräftstjärtarna och blanda med färskost, dill, salt och peppar. Lägg en klick på varje filé och rulla ihop.
    2. Lägg i smord form och häll på vin. Täck med smörat bakplåtspapper och baka i 175 grader, 20-30 minuter. Kontrollera att köttet är vitt.
    3. Koka upp vatten, fond och grädde. Häll i spadet från fisken. Rör ut maizenan i vatten och red av såsen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen precis vid servering.
    4. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den med sockerärter i smör ett par minuter.
    5. Garnera med kräftstjärtar och dillkvistar. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annwah1 26 februari 2010

    Supergod! Passade perfekt till vårt chablis så här på fredagskvällen :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben