Kräftlag

Ingredienser

  • 2,5 l vatten
  • 1 d grovt salt
  • 1 flaska pilsner
  • 2 sockerbitar
  • ca 1 l lätt sammanpressade dillkronor utan stjälkar
  • Instruktioner

    Lagen räcker till 1 kg kräftor. Låt kräftorna tina långsamt i sin förpackning i kylskåp. Sila bort den gamla lagen. Koka upp samtliga ingredienser till den nya lagen och låt koka i 5 minuter. Låt lagen svaln. Häll den nya lagen över de tinade kräftorna. Låt stå 2-3 timmar före servering.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben