Serverar: 2-4 portioner
MatAnders och jag modifierade kräftlag för omkokning av köpeskräftor. Halvsöt sherry var en kick och gifte sig fint med dillen.
Koka upp vattnet, lägg i de övriga ingredienserna. Låt koka i en halvtimme, låt svalna. När lagen svalnat tar du fram de tinade köpta och så kan du smaka av den lagen och avgöra om du vill ha i ngn dl av den. Annars häller du av spadet o lägger ner kräftorna i den nya lagen. Jag tinade kräftpaketet mkt långsamt i kyl, 3 dagar, för bästa resultat. Vi lät kräftorna ligga i lagen flera timmar. Ju längre desto bättre...
Jag brukar ta 7-8 liter vatten, 3 dl grovsalt, 4 sockerbitar, 1 burköl och rikligt med dillkronor. Sen låter jag det koka 10 minuter. Lyft ur dillen, men spara och när lagen har svalnat och är ljummen så lägger jag i mitt paket med frysta kräftor direkt från frysen. Och så lägger jag dillen överst. Så får de tina ett dygn i den nya lagen i kylskåpet. Men nu slänger jag nog i lite sherry också. Tack för tipset.