Kräftspad, ny lag

Serverar: 2-4 portioner

MatAnders och jag modifierade kräftlag för omkokning av köpeskräftor. Halvsöt sherry var en kick och gifte sig fint med dillen.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • ½ burk öl (ca 25 cl), gärna mörk sort
  • 1 dl grovt salt
  • 2 msk strösocker
  • Dillkronor - minst 10 st
  • ½ dl Sherry, medium dry
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet, lägg i de övriga ingredienserna. Låt koka i en halvtimme, låt svalna. När lagen svalnat tar du fram de tinade köpta och så kan du smaka av den lagen och avgöra om du vill ha i ngn dl av den. Annars häller du av spadet o lägger ner kräftorna i den nya lagen. Jag tinade kräftpaketet mkt långsamt i kyl, 3 dagar, för bästa resultat. Vi lät kräftorna ligga i lagen flera timmar. Ju längre desto bättre...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 3 september 2009

    Jag brukar ta 7-8 liter vatten, 3 dl grovsalt, 4 sockerbitar, 1 burköl och rikligt med dillkronor. Sen låter jag det koka 10 minuter. Lyft ur dillen, men spara och när lagen har svalnat och är ljummen så lägger jag i mitt paket med frysta kräftor direkt från frysen. Och så lägger jag dillen överst. Så får de tina ett dygn i den nya lagen i kylskåpet. Men nu slänger jag nog i lite sherry också. Tack för tipset.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben