Kräftsallad med dilldressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod förrätt

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
  • Pressad saft av 1 citron
  • Svartpeppar
  • 6 cocktailtomater
  • ¼ gurka
  • 2 salladslökar
  • 100 g blandade salladsblad
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk sambal oelek
  • Pressad saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sås: rör ut majonnäsen med grädden till en lite rinnig sås. Blanda i dill och sambal oelek och smaka av med några droppar citronsaft och salt. Låt stå kallt en stund.
    2. Häll av lagen från kräftstjärtarna och lägg dem i en skål. Pressa över lite citronsaft och mal över lite svartpeppar.
    3. Dela tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den i små tärningar. Strimla salladslöken.
    4. Blanda grönsakerna med salladsbladen och fördela på tallrikar. Lägg på kräftstjärtarna och skeda över såsen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben