Krämig enkel fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att slänga ihop, lätt att variera, gott att äta!

Ingredienser

  • 400g vit fiskfilé ex. torsk
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stor röd paprika
  • Olja eller flytande smör
  • Salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken om den är frusen. Torka filéerna hjälpligt. Häll lite olivolja eller flytande margarin i en ugnsform. Salta filéerna en smula och lägg ned dem i formen. Dela paprikan i bitar och lägg ut runtom fisken i formen. Blanda grädde, ajvar relish och tomatpuré. Smaka av med salt & peppar. häll blandningen över fisk och paprikabitar. Strö sist över den rivna osten och sen in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    2. Servera med ditt favorittillbehör (om det nu är kokt potatis, quinoa, bulgur, matvete eller något annat) och en schysst grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tine 24 april 2008

    Toppengod fiskgratäng, enkel, snabbt. Tack för det fina receptet Tine

    Fladie 9 augusti 2010

    Ett mycket bra recept som går snabbt. Jag hade även i en hackad stekt lök och min form behöver inte smörjas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben