Krämig potatisgratäng med vitlök och örter

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Gott till lammkotletter och ugnsbakade körsbärstomater

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl crème fraiche vitlök-örter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º. Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche,grädde och mjölk. Salta och peppra. Smöra formen och lägg i potatisskivorna. Häll över den heta gräddmjölken. Toppa med riven ost. Grädda ca 40 minuter tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben