Kreolsk banansalsa

Serverar: 4 portioner

Sommarens salsa som passar till fisk, kyckling eller fläskkött.

Ingredienser

  • Saften från 3 lime
  • 2 bananer
  • 2 gröna paprikor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 krm malda nejlikor
  • ½ krm riven muskot
  • Instruktioner

    Halvera och pressa saften ur limen. Skala och tärna bananerna. Blanda bananen genast med limejuicen så att den inte mörknar. Skölj, kärna ur paprikan och den röda chilifrukten. Blanda ner paprikan och chilin i skålen med bananerna. Lägg i alla kryddor och ställ kallt i 1 timme.

    Liknande recept

    30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben