Kreolsk fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Lätt rätt att göra och mycket uppskattad av alla jag bjudit den på. Brukar ta till lite extra av nästan allt.

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 3 st korvar, tex kranjska eller annan het korv, ca 150 g
  • 1 röd paprika
  • 1 ättiksgurka
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grädde
  • 20-25 syltlökar
  • 20-25 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan. 2. Bryn köttet gyllene runt om. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn korven och lägg över den i grytan. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden och låta allt koka upp. 4.Tillsätt paprika, ättiksgurka, syltlök och oliver. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mera grädde. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben