Kreolsk gryta med aubergine och räkor

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 500 g nötkött, högrev
  • 1 aubergine
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 pepparfrukt, hackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl hönbuljong
  • 1 burk konserverade tomater, hela
  • 2 dl majskorn
  • 200 g räkor, skalade, eller scampi
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Skär äggplantan i 1 cm tjocka tärningar. Värm olivolja i en gryta. Lägg i äggplanta, lök, pepparfrukt och vitlök och stek på låg värme så att grönsakerna tar färg, rör hela tiden. Rör i paprikapulver och chilipulver och låt fräsa ytterligare någon minut.
    2. Bryn grytbitarna i en het stekpanna med olja så att de får färg.
    3. Tillsätt grytbitar, majs, hönbuljong och tomaterna i grytan. Låt grytan puttra på låg värme i 40 - 50 minuter eller tills köttet är mört.
    4. Rör i räkorna strax innan serveringen och smaksätt med hackad dill, salt och peppar och garnera gärna med lite dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben