Kreolsk jambalaya

Serverar: 6 portioner

Det kreolska köket i New Orleans är världsberömt, här kommer ett smakprov.

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl ris
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Några droppar tabasco
  • 1 kg räkor med skal
  • ½ grillad kyckling
  • 200 g kokt skinka
  • Till garnering
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär paprikan i strimlor och squashen i skivor. Fräs lök och grönsaker i matfett. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten, krossade tomater, buljongtärning och salt. Koka under lock ca 20 minuter. Smaksätt med tabasco och mera salt om det behövs. Skala räkorna. Ta bort skinnet på kycklingen. Bena ur den och skär köttet i mindre bitar. Skär skinkan i strimlor. Blanda ner räkor, kyckling och skinka i riset. Låt alltsammans bli varmt. Lägg upp på fat och garnera med citronskivor. Servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben