Kreolskt ris från Louisiana

Serverar: 4 portioner

Bjud på en skål av detta färgglada och smakrika ris och du har ett annorlunda och perfekt tillbehör till den grillade kycklingen.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 1/4 dl passerade tomater
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl långkornigt ris
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, tärna paprikan fint och pressa vitlöken. Blanda kycklingbuljong, passerade tomater, lök, paprika, vitlök, timjan och svartpeppar i en 2-liters kastrull. Blanda samman ordentligt.
    2. Skölj riset noga under rinnande vatten.
    3. Ge blandningen ett uppkok på medelvärme, rör i det sköljda riset och sänk värmen.
    4. Lägg på locket och låt småkoka tills riset är mjukt, ca 20 minuter. Ta grytan från värmen och "fluffa" upp riset med en gaffel. Häll upp riset i portionsskålar och servera genast.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben