Krikonpaj med Lemon curd

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna paj kom på 2:a plats i en skördefest-pajtävling.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g kallt smör
  • 1½ dl dinkelsikt
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ msk råsocker
  • 50 g malda mandlar
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 50 g riven mandelmassa
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk kokos
  • 50 g krikon, halverade och urkärnade
  • Marias special
  • 125 g lemon curd
  • 125 g mascarpone
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ lime
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till pajskalet och låt stå kallt en halvtimme.
    2. Kavla ut och klä en pajform med degen. Grädda i 200ºC ca 10 minuter.
    3. Blanda fyllningen och bred ut i pajskalet. Täck med krikon och grädda i 20 minuter.
    4. Vispa lemon curden mjuk och rör ner mascarponen. Tillsätt vispad grädde. Riv i lite limeskal och pressa i limesaft. Rör om och servera till pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben