Krispig raggmunk med rimmat fläsk,äpple och västerbottenost

Serverar: 4 portioner

En härlig svensk raggmunk med fläsk, äpple och västerbottenost.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis asterix skalad
  • 1 liten gul lök skalad
  • 100 g västerbottenost riven
  • 2 ägg
  • 1 msk mjöl
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 400 g rimmat fläsk skivat
  • 1 pkt salladslök
  • 2 äpplen
  • Socker
  • Krossad kryddpeppar
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Riv poatisen fint tillsammans med löken, krama ur vätskan.
    2. Vispa ihop äggen och mjölet och blanda med potatisen. Tillsätt västerbottenosten.
    3. Stek frasiga raggmunkarna i smör alt i stekflottet. Ca 2 min på var sida. Salta och vitpeppra.
    4. Stek fläsket knaprigt.
    5. Tärna äpplena och salladslöken och stek dem med lite socker och krydpeppar.
    6. Servera raggmunken med knaprigt fläsk, äpplen och salladslöken med rårörda lingon på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pijaja 30 oktober 2008

    Jättegott! Det klart bästa raggmunksreceptet jag hittat hittills!!! Fast jag gjorde en liten variant och rev ner ett stort äpple i smeten - det blev gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben