Krispiga laxburgare

Serverar: 4 portioner

Här bjuds det på krispiga laxburgare med rostad potatis och kaprissås. Den som vill serverar i hamburgerbröd. Funkar även på grillen!

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kaprissås
  • 2 dl kvarg, 10%
  • 1 msk senap
  • 3 msk kapris
  • Laxburgare
  • Ca 600 g laxfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl panko (asiatisk ströbröd)
  • 2 msk olja
  • Servering
  • 1 silverlök
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Klyfta potatisen och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Kaprissås: Blanda kvarg och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
    4. Laxburgare: Skär laxen i mindre tärningar och mixa den med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Forma laxfärsen till 2 burgare per portion. Vänd burgarna i pankon och stek dem frasiga i oljan ca 3 minuter på varje sida.
    5. Skala löken och skär den och tomaterna i skivor. Skär citronen i klyftor.
    6. Servera burgarna med rostad potatis, kaprissås, lök, tomat och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben