Här bjuds det på krispiga laxburgare med rostad potatis och kaprissås. Den som vill serverar i hamburgerbröd.
Funkar även på grillen!
Ingredienser
900 g potatis
1 msk olja
Salt
Svartpeppar
Kaprissås
2 dl kvarg, 10%
1 msk senap
3 msk kapris
Laxburgare
Ca 600 g laxfilé
½ tsk salt
1 krm peppar
3 dl panko (asiatisk ströbröd)
2 msk olja
Servering
1 silverlök
2 tomater
1 citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klyfta potatisen och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Kaprissås:
Blanda kvarg och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
- Laxburgare:
Skär laxen i mindre tärningar och mixa den med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Forma laxfärsen till 2 burgare per portion. Vänd burgarna i pankon och stek dem frasiga i oljan ca 3 minuter på varje sida.
- Skala löken och skär den och tomaterna i skivor. Skär citronen i klyftor.
- Servera burgarna med rostad potatis, kaprissås, lök, tomat och citron.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...