Kristins renskav

Serverar: 6 portioner

Enkel och snabb, uppskattad renskavsgryta som med fördel kan serveras med en kall öl eller ett mustigt rödvin.

Ingredienser

  • 2 pkt renskav
  • ½ röd lök
  • 3 dl matlagninsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • ca 2 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kantareller, jag brukar använda frysta eller torkade höstkantareller som blöts upp
  • 1 nypa enbär som krossas
  • Salt
  • Peppar
  • ½ grönsaksbuljong
  • Viltfond eller kalvfond
  • Soya
  • Ca 2 msk persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Stek renskav, svamp och lök. Pudra över mjölet Rör ut med grädde och mjölk.
    2. Smaksätt med några krossade enbär, buljong, fond, soya och salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftorna.
    3. Servera med pressad potatis med en klick smör i samt en god grönsallad och gärna svartvinbärsgelé.
    4. Alternativt kan man välja en hemmagjord chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben