Kroketter eller Croqueta, spansk tapasdrottning!

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 2 timmar 50 minuter

¡Hola! Idag har jag ett magiskt ord för dig: Croqueta eller Croquette, spansk tapasdrottning :-) en typisk tapa som du kan prova i barer eller restauranger i hela Spanien. Dessa avlånga eller runda bullar har olika namn: kibble, kroketter, croqueta (på spanska), korokke eller コロッケ (på japanska), croquette (på franska), eller kroket (på holländska). Kroketterna är ett livsmedel som kom till Spanien från Frankrike, och den blir i en favorit maträtt som älskar god mat. Du kan läsa mer i soleado.se

Ingredienser

  • 150 g bacon eller skinka
  • 1 stor lök
  • 50 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • 25 ml olivolja
  • Instruktioner

    1. 1.- Ta en behållare och skala och riv löken.
    2. 2.- Tärnat bacon.
    3. 3.- Ta pannan på medelvärme och värma smöret i en stekpanna (du kan se att ”min medelvärme” är nummer fem.)
    4. 4.- Lägg den rivna löken i stekpannan och stek löken gyllne (det brukar ta ca 3 eller 4 minuter).
    5. 5.- Lägg och stek bacon i stekpannan (det brukar ta ca 5 minuter).
    6. 6.- Lägg mjöl och blanda den med bacon och löken.
    7. 7.- Lägg mjölk och blanda massa.
    8. 8.- Lägg salt och ta stekpannan på lågvärme (du kan se att ”min lågvärme” är nummer tre).
    9. 9.- Inte sluta omröring tills degen lossnar från stekpannan (det brukar ta ca 10 till 12 minuter). Nu den heter ”bechamel”.
    10. 10.- Lägg degen i en behållare och täck den med plastfolie för att undvika att skapa ett hårt skikt; och låt den svalna (det brukar ta ca 2 timmar).
    11. Nu har du fått bechamel redo att göra Croqueta eller Croquette!
    12. 11.- Ta en bit bechamels deg (beroende på hur stor du vill kroketter ska göras) och, med händerna eller två skedar, försök göra avlånga eller runda bullar.
    13. 12.- Vispa ägg i en tallrik och lägg ströbröd i en annan tallrik. Doppa var bechamelsdeg biten först i ägg och ströbröd sedan. Lägg upp kroketterna på smörpapper och låt dem torka i 5 minuter.
    14. 13.- Sätt ganska mycket olivolja i en stekpannan och stek bullar på högvärme tills de blir gyllenbruna.
    15. 14.- Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
    16. 15.- Servera kroketterna varma och ¡que aproveche!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ViktoriaAn 20 november 2015

    Kanon recept. Godare än alla Crocuetas jag ätit i Spanien!

    Soleado 20 november 2015

    I Spanien är det normal att göra croquetas en gång varje vecka. Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben