Kroketter med västerbottensost

Serverar: 20 portioner

Kroketterna, som är fyllda med krämig mandelpotatis och västerbottensost smälter i munnen.

Ingredienser

  • 4 mandelpotatisar
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk margarin
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 3 msk lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 vispat ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka 15 minuter, låt rinna av och svalna lätt.
    2. Lägg den varma potatisen i en mixer eller matberedare med persiljeblad, mandelspån, margarin, ost, mjölk och mjöl och mixa väl.
    3. Mjöla händerna lätt och forma en dryg matsked av potatissmeten till avlånga kroketter. Tryck till ändarna så att de blir platta. Vänd kroketterna i ägg och sedan i ströbröd så att de täcks helt av ströbröd. Lägg kroketterna på en bakpappersklädd plåt.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kroketterna i omgångar cirka 2 minuter, vänd dem under tiden, tills de är gyllene runtom. Lägg tillbaka kroketterna på plåten och ställ in i ugnen efterhand som de är färdigstekta. Värm cirka 5 minuter i ugnen tills de är genomvarma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben