Kronärtskocksbottnar med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Från Georg Bernhard Shaws kokbok vegetariska recept.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskocksbottnar á 400 g
  • 200 g champinjoner
  • Smör
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl grädde
  • 1 msk ljus redning
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ pkt små gröna ärtor á 200 g
  • Instruktioner

    Häll bort vattnet från bottnarna och lägg dem på botten av en smord eldfast form. Skiva och stek champinjonerna i smör, salta och peppra. Lägg dem på bottnarna. Koka upp vatten och grädde med buljongtärning. Red med ljus redning (Maizena). Låt osten smälta ner i såsen och häll över svampen och skockorna. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter. Gör ett gott potatismos och värm ärtorna. Lägg på ärtorna strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben