Kronärtskocksgryta med linser

Serverar: 4 portioner

En grön gryta som är både nyttig och god.

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • Smör
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och koka dem i buljongen ca 8 min.
    2. Skär purjolöken i bitar. Skala och hacka vitlöken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i halvor.
    3. Fräs purjolöken i smör i en panna. Rör ner vitlök, kronärtskockshjärtan och hälften av crème fraiche franska örter. Låt det koka upp. Rör ner linserna och blanda om. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera med resten av crème fraiche franska örter, sallad.
    5. Tips! Ris eller couscous är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alindalinda 9 augusti 2010

    låter UNDERBART! återkommer med betyg när jag provlagat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben