Krusbärskaka från Olofsbo

Serverar: 8-10 portioner

En god kaka som jag ofta gör sommartid med färska krusbär, men även på vintern, eftersom vi har dom i frysen då!

Ingredienser

  • 3/4 l krusbär
  • 100 g smör
  • 100 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Snoppa krusbären. Smält smöret. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mandel och mjöl och rör ner i smeten.
    2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24-28 cm i diameter. Strö krusbären över. De sjunker in i smeten. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakan känns färdig.
    3. Serveras gärna ljummen med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben