Krusbärskaka med mandelmassa!

Serverar: 6-8 portioner

Saftig, syrlig, god och lite 'matig' kaka, ensam till kaffet eller som dessert. med vaniljvisp eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g riven mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 75-100 g smör
  • Fyllning
  • 5 dl krusbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
    2. Rör ner mjölet och blanda väl. Rensa krusbären. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 23 cm i diameter. Strö över krusbären och tryck ner dem.
    3. Fördela pärlsockret över kakan. Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna. Grädda i cirka 200 grader i 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben