Överraska med en läcker krusbärskaka till kaffet. Du gör den härligt överdådig med ett tjockt täcke av crème fraîche som blandats med vaniljsocker. En säker fikasuccé i bersån!
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl malen sötmandel
1 bittermandel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krusbär
Servering
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljsocker
Garnering
färska krusbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1 1/2 liter.
- Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör varsamt ned äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Mal sötmandel och bittermandel och tillsätt i smeten. Spara ca 1 msk av vetemjölet och sikta ned resterande mjöl blandat med bakpulver. Rör varsamt smeten slät och bred ut den jämnt i bakformen.
- Strö det sparade vetemjölet över krusbären och rör om. Häll ut bären över kaksmeten och tryck ned dem lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50 - 55 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen, stjälp upp den och låt den kallna.
- Vispa crème fraîche och vaniljsocker till en tjock kräm. Bred ut den jämnt över den kalla kakan och garnera ev med färska krusbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)