Krusbärspaj

Serverar: 8 portioner

Krusbärspaj är mycket gott och lite gammaldags, som något att minnas och längta efter. Det går bra att byta pajdegen mot mördeg.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg
  • 1 liter krusbär, sköljda och snoppade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Häll mjölet i en matberedare och fördela smöret skuret i små kuber ovanpå. Kör ca 10 sekunder till en grynig massa. Tillsätt ägg och vattnet och kör tills degen precis gått ihop till en boll, ca 20 sekunder.
    3. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Lägg i krusbären. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären.
    4. Grädda på nedersta falsen i 20-30 minuter. Servera pajen ljummen med löst vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben