Krusbärspaj är mycket gott och lite gammaldags, som något att minnas och längta efter. Det går bra att byta pajdegen mot mördeg.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten
1 ägg
1 liter krusbär, sköljda och snoppade
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Häll mjölet i en matberedare och fördela smöret skuret i små kuber ovanpå. Kör ca 10 sekunder till en grynig massa. Tillsätt ägg och vattnet och kör tills degen precis gått ihop till en boll, ca 20 sekunder.
- Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Lägg i krusbären. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären.
- Grädda på nedersta falsen i 20-30 minuter. Servera pajen ljummen med löst vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)