Krusbärspaj

Serverar: 6 portioner

En god syrlig paj som passar bra i år när det fanns mycket krusbär.

Ingredienser

  • 3/4 l krusbär, rensade och sköljda
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • äggvita
  • 1 msk socker att strö över
  • Deg
  • 3 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till degen i en matberedare och låt degen sedan ligga kallt en timme. tryck ut 2/3 av degen i en springform. Lägg sedan i krusbären i formen och blanda dem med en blandning av 3 msk socker och 1 msk potatismjöl. Ta den resterande degen och gör ett galler över bären. Pensla pajen med äggvita och strö över 1 msk socker, det ger en god knäckig yta och fin färg. Grädda i 200 grader i c:a 30 minuter. servera avsvalnad tillsammans med gammaldags vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben