Krusbärspajer

Serverar: 8 portioner

Små, fina fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - godare kan det inte bli!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 225 g smör
  • 1 äggula
  • ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • Fyllning
  • 400 g krusbär, röda och gröna
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • Topping
  • 1 äggvita
  • 2 msk socker
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter. Kavla ut pajdegen 2-3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.
    4. Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 35 minuter.
    5. Servera pajerna ljumna eller kalla med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben