Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa

Serverar: 4 portioner

Saftigt och mört kött tillsammans med färgglad pumpa. De picklade björnbären höjer verkligen denna festliga rätt till skyarna. Så otroligt god!

Ingredienser

  • Fläskkarré
  • 1 tsk rosépeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 krm chiliflakes
  • 1½ tsk salt
  • Ca 600 g fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ tsk majsstärkelse
  • Picklade björnbär
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rårörsocker
  • 3 msk vatten
  • 1 stjärnanis
  • 125 g björnbär
  • Pumpa
  • 1 liten butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Fläskkarré: Mortla pepparsorterna och dillfröna tillsammans med chiliflakesen. Blanda med saltet. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Lägg det brynta köttet i en ugnsform, häll på vattnet och smula i buljongtärningen. Sätt formen mitt i ugnen ca 5 timmar eller tills innertemperaturen är 80 grader. Ta ut köttet och låt vila.
    3. Picklade björnbär: Skala och riv ingefäran. Blanda den med vinäger, rårörsocker, vatten och stjärnanis tills sockret lösts sig. Dela björnbären och blanda försiktigt ner dem i lagen. Låt dem stå minst 2 timmar.
    4. Sätt ugnen på 225 grader grill.
    5. Pumpa: Skär av ändarna på pumpan. Skiva pumpan i ca 1 cm tjocka skivor. Ta bort kärnorna. Krossa vitlöken. Blanda pumpaskivorna med oljan och vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt n mitt i ugnen i ca 20, minuter tills de är mjuka.
    6. Fläskkarré: Häll skyn från köttet i en kastrull. Red av den med majsstärkelsen utrört med lite vatten och låt koka några minuter under omrörning. Skiva och dela köttet i bitar.
    7. Servera köttet med pumpa, kryddsky, picklade björnbär och hackad persilja.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben