Kryddhet fläskfilé

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god, mina vänner och övrig familj älskar den, och nu delger jag er den, mums

Ingredienser

  • 2 fläskfilé
  • 2 msk soja
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 4 tsk vinäger
  • 1 tsk majzena
  • 1 msk rostade sesamfrö eller jordnötter
  • 1 hackad röd paprika
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Servera Kokt jasminris till
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 170 grader. Putsa filén fri från hinnor. Blanda soja, sambal olek, socker, vinäger och cayenne och majzena i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt salt och vitlökspeppar om du tycker det behövs .Hacka paprikan. Grilla filén på medelvärme i ca 20 min. Vänd den ett kvart varv var femte minut. Lägg filén i en ugnsäker form. Häll över hälften av den heta såsen och låt stå i ca 30 minuter i ugnen. Skär upp filén i sneda skivor. Lägg dem på ris. Häll över resten av såsen. Strö över rostade sesamfrö eller jordnötter. Servera med den hackade parikan och en grönsallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 28 februari 2009

    Starkt. Gott men torrt, behövs någon mer sås till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben