Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
Mycket god, mina vänner och övrig familj älskar den, och nu delger jag er den, mums
Sätt ugnen på 170 grader. Putsa filén fri från hinnor. Blanda soja, sambal olek, socker, vinäger och cayenne och majzena i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt salt och vitlökspeppar om du tycker det behövs .Hacka paprikan. Grilla filén på medelvärme i ca 20 min. Vänd den ett kvart varv var femte minut. Lägg filén i en ugnsäker form. Häll över hälften av den heta såsen och låt stå i ca 30 minuter i ugnen. Skär upp filén i sneda skivor. Lägg dem på ris. Häll över resten av såsen. Strö över rostade sesamfrö eller jordnötter. Servera med den hackade parikan och en grönsallad och ris.
Starkt. Gott men torrt, behövs någon mer sås till.